Tp Miilu
Korppaanmäentie 21 BL6 00300 Helsinki  
 

Kehotietoisuutta ja vapaata terapeuttista tanssia kevätkaudella 2024 tiistai-iltaisin

Kevään tunnit toteutetaan viiden kerran teemoitettuina jaksoina.
Kukin jakso sisältää viisi erilaista tuntia teemaan liittyen. 

Jokaisen tunnin alkuosa käytetään ohjattuihin harjoituksiin, jotka kohdentuvat teema-alueeseen ja joiden tavoite on virittää ja aktivoida keho ja mieli liikkeeseen. Lämmittelystä siirrytään tanssi/liikeimprovisaatioon jossa osallistujat pääsevät syventymään teemaan ja kehittämään sitä yksilöllisellä tavalla tanssiksi, liikkeeksi tai keholeikiksi.
Tunnit sisältävät yksin, pareittain ja pienryhmissä tehtäviä harjoituksia. Ryhmän maksimikoko on 10 osallistujaa.
Tunnit soveltuvat kaikenikäisille aikuisille, jotka kaipaavat kehon tuntemusta, mahdollisuutta vapaaseen liikkeeseen, liikkuvuutta kehoon ja helpotusta  jännityksiin. Tunneille osallistuakseen ei tarvitse olla huippuliikkuja, superkunnossa tai parkettien terävin partaveitsi. Halu tutkia ja kehittyä liikkujana omista lähtökohdista käsin riittävät.

Tunteihin sitoudutaan viiden kerran kokonaisuutena.


Hinta: 94€/87€ Alennettu hinta opiskelijat, työttömät, eläkeläiset. Smartum mobiili ja e-passi mobiili käy. Myös mobile pay ja normaalit korttimaksut.
Ilmoittautumiset: helena.ryynanen@tpmiilu.net tai Whats App +358 41 4607813 tai sivun alalaidan lomakkeella

Päätä ja  häntää     Jakso 1.

Ti 16.1.-13.2.2024 klo 17.30-19
Tässä jaksossa keskitymme selän, pään, hartioiden, rintarangan ja lantion liikkuvuuteen, niiden keskinäisiin yhteyksiin ja merkityksiin olemassaolossamme.  Tutkimme miten näistä kehon osista alkunsa saava liike virtaa koko kehoon ja inspiroi kehon ja mielen liikkeitä. Tutustumme tapoihin tunnistaa ja purkaa liikkeen avulla jännityksiä näiltä alueilta. Teemme pieniä hoidollisia harjoitteita ja rentoudumme.


Raajojen lumoissa    Jakso 2.
Ti 27.2.-26.3. 2024 klo 17.30-19
Tässä jaksossa suuntaamme huomiota erityisesti  ylä- ja alaraajoihin, niiden olemukseen, yksityiskohtiin, liikkuvuuteen ja ilmaisuvoimaan. Keskitymme tuntemaan periferisten kehonosien  yhteyden kehon keskustaan ja aistimme liikkeen virtausta raajoista keskustaan ja keskustasta raajoihin.

Teemme myös pieniä hoidollisia harjoitteita ja rentoudumme.

Tila minussa, minulle ja ympärilläni   Jakso 3.
Ti 2.4.-7.5.2024 Ei tuntia 30.4.
Kaikki liike tapahtuu tilassa. Kehossa liike voi olla  esimerkiksi supistuvaa tai laajenevaa, avautuvaa, sulkeutuvaa tai kiertyvää.  Liike tapahtuu vaihdellen eri korkeustasoissa, joissa kaikissa on omanlaisensa tunnelma. Liike suuntautuu tilaan joko lähelle tai kauas.  Liikkeellä on suuntia: ylös, alas eteen, taakse ,takavasemmalle, eteen oikealle  jne. Kun lähdemme liikkeelle tilassa ’otamme tilaa’  ja tämä voi olla hyvinkin sensitiivinen asia.

Tutkimme tätä kaikkea ja tutustumme itseemme tilan käyttäjinä ja tilassa olijoina.


Autenttinen liike  Jakso 4
14.5.-28.5.2024

Teemme autenttisen liikkeen perusharjoituksia. Soveltuu erinomaisesti tutustumisjaksoksi autenttiseen liikkeeseen.  Toki myös jo asiaa tunteville. Tietoja autenttisesta liikkeestä löydät alta lauantaityöpajojen yhteydestä.


Hinta:  55€ Smartum mobiili ja e-passi mobiili käy.  Myös mobile pay ja normaalit korttimaksut.
Ilmoittautumiset: helena.ryynanen @tpmiilu.net tai Whats App +358 41 4607813


Autenttisen liikkeen  lauantaityöpajatAutenttinen liike on syvällinen mutta muodoltaan yksinkertainen vapaaseen liikeassosiaatioon ja liikkuja-todistaja vuorovaikutukseen tukeutuva työskentelymenetelmä. Se soveltuu kaikenikäisille aikuisille, jotka  tuntevat vetoa  liikeimprovisaatioon jota ei ohjata ulkoisin ärsykkein tai ohjeistuksin. 

Improvisaatio ohjautuu liikkujan sisäisten impulssien ja liiketilassa luonnollisesti läsnäolevien aistiärsykkeiden mukaan. 

Työskentelyssä on turvallinen rakenne, jonka yksityiskohdat sovitaan ryhmässä ennen työskentelyn aloittamista.


Autenttisen liikkeen perusta on itseohjautuva liike, jota herkistytään aistimaan silmät suljettuina. Liike on kanava kehoon josta avautuvat reitit alitajuntaan, mielikuviin, luovuuteen ja tunteisiin.
Autenttinen liike on liikettä tai liikkumattomuutta, vakavaa tai hulvatonta, riemukasta tai tuskaisaa. Useimmiten kuitenkin kokemuksena inspiroivaa ja ravitsevaa.  Autenttinen liike ei vaadi erityistaitoja mutta sitä oppii ja siinä edistyy tekemällä.


Akuutissa, vakavassa elämäkriisissä olevalle  tai dissosiaatioon taipuvaisille ihmisille tämä  ryhmä ei välttämättä sovellu vaihtuvan kokoonpanonsa vuoksi. Jos mietit soveltuvatko työpajat sinulle ota yhteyttä niin kartoitamme tilanteen.


Tässä vielä autenttisen liikkeen perusperiaatteita:


• autenttisessa liikkeessä työskennellään silmät suljettuina ja ilman keinotekoisia ulkoisia ärsykkeitä. Tunneilla ei käytetä musiikkia.
• työskentely sisältää oman sisäisen maailman ja sisäisen todistajan tutkimista kehollisuuden ja liikkeen kautta, pareittain työskentelyä liikkuja-todistaja pareina, kolmen ryhminä  ja isommissa ryhmissä
• todistamisessa ja kokemusten jakamisessa käytämme monipuolisesti luovia menetelmiä: kirjoittaen annettua todistusta, puhumista, kuvallista todistamista, hiljaista todistamista ja liikkeellä annettua todistamista
• työskentely tapahtuu toisia ja itseä kunnioittaen, arvottamatta ja arvostelematta


Hinta: 40€/37€/ kerta E-passi ja Smartum käy
Alennettu hinta Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset
Ilmoittautumiset: helena.ryynanen@tpmiilu.net tai 0414607813  Whats App toimii  myös. Voit myös ilmoittautua tällä lomakkeella. Kirjoita viestikenttään mille tunnille tai mihin työpajaan ilmoittaudut: