Tp Miilu
Korppaanmäentie 21 BL6 00300 Helsinki  
 

Autenttisen liikkeen kevätkurssi                      14.5.-11.6.2024 klo 17-19 


Autenttinen liike on vapaaseen liikeassosiaatioon ja liikkuja-todistaja vuorovaikutukseen tukeutuva kehollinen ja terapeuttinen menetelmä, jonka synnytti ja jota kehitti  Yhdysvaltalainen tanssitaiteilija, tanssiterapeutti Mary Starks Whitehouse 1950-luvulta lähtien.  Inspiroituneena Jungilaisen  psykoterapian  vapaan assosiaation menetelmästä  hän kehitti assosiaatiovirtaan luottavan  liiketyöskentelyn muodon, jonka  hän koki tukevan individualisaatiota ja vahvistavan itsetuntemusta. Mary myös opetti menetelmäänsä ja monet hänen oppilaansa (mm. Joan Chodorow ja Janet Adler) ovat kehittäneet menetelmää edelleen ja luoneet siitä uusia muotoja.  Nykyään autenttisen liikkeen moninaiset muodot  ovat käytössä terapian, itsetuntemuksen ja taiteen kentällä ympäri maailmaa.


Autenttinen liike soveltuu kaikenikäisille aikuisille, jotka  tuntevat vetoa  liikeimprovisaatioon jota ei ohjata ulkoisin ärsykkein tai ohjeistuksin.


Autenttisessa liikkeessä liikkuja liikkuu silmät suljettuina aistien omassa olemisessa läsnäolevia impulsseja ja seuraten niiden viitoittamaa tietä liikkeeseen tai rauhoittumiseen. Työskentely antaa liikkujalle mahdollisuuden sukeltaa oman olemisen  moninaisiin kerroksiin ilman ulkopuolisia vaateita tai pakkoa tehdä mitään.
Liikkujalla on  'todistaja',  työpari, joka havainnoi tapahtumaa ja pyrkii tekemään tämän avoimin mielin, vastaanottaen, myötäeläen,  arvottamatta ja arvostelematta.


Todistajalle Autenttinen liike on matka omaan tapaan havainnoida, vastaanottaa, olla läsnä ja keskittyä. Todistajan rooli on usein myös ravitseva ja uusia näkökulmia avaava.
Kokemus tulee yhteiseksi ja näkyväksi kun liikkuja ja todistaja jakavat kokemusta tapahtumasta liikkumisen jälkeen.


Sisältö tapaamiskerroittain:
1:  Autenttisen liikkeen perusteet. Sisäinen todistaja ja reflektoinnin merkitys.
2:  Liikkuja-todistaja vuorovaikutus. Sanallinen kokemusten jakaminen.
3.  Autenttinen liike ja kuvallinen reflektointi
4.  Autenttinen liike ryhmän kokemuksena
5.  Autenttinen liike ja kehollinen reflektio


Jakson ohjaa Helena Ryynänen. Hän on tanssi/liiketerapeutti (B.C. Creative therapie Dans en Beweging Hogeschool Limburg NL 1996) ja hän on työskennellyt 30 vuotta tanssiterapian ja myös autenttisen liikkeen parissa.


Ilmoittautuminen viimeistään 11.5.2024


Hinta: 95€/87€/ 5x Alennettu hinta opiskelijat, työttömät, eläkeläiset. Smartum mobiili ja e-passi mobiili käy. Myös mobile pay ja normaalit korttimaksut.
Jaksoon sitoudutaan kokonaisuutena.


Lämpimästi tervetuloa tekemään sisäisiä matkoja!