Tp Miilu
Korppaanmäentie 21 BL6 00300 Helsinki  
 

Klassinen Hieronta

Varaa aikasi yksilölliseen hoitoon sähköisen ajanvarauksen kautta täältä

tai ota yhteyttä Helenaan: 041 460 78 13  puheviesti, tekstari tai WhatsApp toimii 

Hoitotilanteessa keskityn hoitamiseen eli puhelin on kiinni, joten jätäthän soittopyynnön vastaajaan.

Voit myös lähettää sähköpostia: helena.ryynanen@tpmiilu.net.


Hieronta on ihana, aineeton ja ympäristöystävällinen lahja jonka voi helposti antaa lahjakortilla. Lahjakortit toimitetaan sähköisesti ja hoitoon tullessa riittää kun ilmoittaa lahjakortin numeron.


Hieronta on tuhansia vuosia vanha jatkuvasti uudistuva hoitomuoto.

Hieronnasta löytyy tehokas apu lihasjäykkyyksien  ja kipujen sekä  rajoittuneiden liikeratojen kuntoutuksessa. Lisäksi hieronnalla voidaan nopeuttaa toipumista ja hoitaa arpikudoksia onnettomuuksien tai esim. leikkauksen jälkeen. Hieronnan monipuolisilla ja tarkkaan kohdennetuilla otteilla vaikutetaan lihaksiin, lihaskalvoihin ja lihasten kiinnityskohdissa oleviin jänteisiin. 

Hieronta vaikuttaa aina myös hermoston, verenkierron ja lymfakierron toimintaan.


Hieronta tehdään useimmiten paljaalle iholle tai hetkittäin hoitoliinan läpi. Hieronnassa käytetään väliaineena öljyä tai vahaa. Työssäni käytän vain luonnollisista aineista tehtyjä öljyjä.  Perusöljy on tuoksuton, allergisoimaton viinirypäleenkivi-öljy. Käytän ajoittain  myös aromaattisia luomu öljyjä. 


Jos tulet hierontaan jonkun ongelmatilanteen vuoksi tutkimme ja kartoitamme ongelmaa ensimmäisen käynnin yhteydessä ja mikäli ongelma ei ole hieronnalla parannettavissa tai ongelman alkuperää on vaikea määritellä opastan jatkotutkimuksiin.


Olen Valviran rekisteröimä koulutettu hieroja.


Nivelmobilisaatio, MET ja passiiviset venytykset


Hierontaan yhdistettävät nivelmobilisaatiohoidot ovat pehmeitä ja kivuttomia, nivelen luonnollista liikerataa  noudattavia hoitoja, joilla ylläpidetään ja palautetaan nivelen  liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa.


Hieronnan yhteydessä voidaan myös tehdä aktiivisia tai passiivisia venytyksiä.  Venytyksiin voidaan yhdistää  MET (Muscle Energy Technique) eli lihasenergiatekniikkaa. Se on hoitomuoto, jota käytetään nivelen liikkuvuuden parantamisessa ja silloin kun halutaan kehittää  heikon lihaksen voimantuottoa. 

MET-tekniikan käyttö venytyksissä perustuu lihasjännityksen jälkeiseen rentoutumiseen ja lihaksen jännityksen aikana tapahtuvaan vastavaikuttajalihaksen rentoutumiseen.


Hieronnan vasta-aiheet

eli  asiat, jotka estävät hieronnan tekemisen joko osittain tai kokonaan:
-  kuume tai tulehdustila, flunssa tai vatsatauti
- akuutti trauma kuten avohaava, tulehdus, murtuma, palohaava tai paleltuma
- päihtymys tai krapula
- akuutti bakteerin tai viruksen aiheuttama ihosairaus
- syöpä akuutissa hoitovaiheessa (hoitojen jälkeen varoaika ja lääkärin lupa)
- suonikohjut. Estävät hieronnan paikallisesti kohjujen alueella. Ympäröivät alueet voi hieroa.


Lämpimästi tervetuloa hierontaan!